PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw Smart Key

martello
26-07-2011, 12:34 PM
Merhaba arkadaşlar,
3.20 2011 modelimi alalı 6 ay gibi bir süre oldu. Çok da memnunum cihazdan belki de ilk bmw'm olduğu için bilemeyeceğim. Çünkü çoğu kişi memnun değil.

Neyse,
Aracın anahtarı havuz suyuna düştü ve yaklaşık 20 dakika kaldı sonra gördüm ve hemen bataryayı çıkartmayı düşündüm ama beceremedim. Ben de cihazı açmadan direk pirincin içine koydum fakat pirincin içinde 1 hafta geçirmesine rağmen cihaz artık fonksiyonunu yitirmiş gibi gözüküyor.
Anahtarı taktığımda konsolda anahtar resmi ve üzerinde bir çarpı çıkıyor. Sonra çıkartıyorum anahtarı ve bu seferde hiç görmüyor, araba.
Sizce ne olmuştur, ne yapmalıyım. Garanti karşılıyor mu anahtar arızasını?
Sonuçta 1 haftadır pirinçte ve içinde en ufak bir nem kaldığını sanmıyorum ,farketmeyeceklerdir yani.
Çok da gereksiz bir pahalı anahtarlar, millet 250 dolardan falan bahsediyor.

Akıl verirseniz sevinirim, çok teşekkürler.

Yengeç_330i
26-07-2011, 06:03 PM
ßir aRaç elektronik cisine GösTer Hiç olmassa akıl alırsın cazip Gelirse yaptırırsın .)

Mert Oto Elektronik
10-11-2011, 08:10 PM
anahtar bmw de 850 tl cıvarı dıye bılıyorum ama dısarda yaptırmak ıstersen 500 tl gıbı bı rakam cıkabılır

BMWoW
20-11-2011, 04:31 AM
anahtar bmw de 850 tl cıvarı dıye bılıyorum ama dısarda yaptırmak ıstersen 500 tl gıbı bı rakam cıkabılır

Disarida yaptirmak diye birsey yok. BMW den baska kimse yeni anahtar programlayamaz. 1999 model sonrasi tum BMW anahtarlarinin chip i var ve chip i programlayacak tek yer ise BMW nin kendisi. Yinede kopyalayabilen mucitlerimizde var ama:D bu normal anahtar icin gecerli. Smart key kopyalamak BMW den baska hicbir babayigidin harci degildir.

Bu arada havuz suyuna dusen anahtardan bir daha hayir gelmez. Suya dusse pirinc iyi gelir nemini alir ama havuzun klorlu suyu anahtarin elektronigini tamamen mahveder. Ayni sey tuzlu su icinde gecerlidir. Anahtarini yerlestirdiginde gostergede cikan anahtar ustu cizgisi aracin anahtari tanimadigini gosterir. Hatta su anda onu anahtar olarak degil her hangi manyetik bir cisim olarak goruyor. Ayni ikazi yine goreceksin eger manyetik bir cisim sokmayi denersen ignition a. Turkiye de garanti durumlari nasildir bilmiyorum ama burada anahtar bozulmasi veya kalbolmasi durumunda ucretini odemek durumundasin. Saygilar.