Orijinalini görmek için tıklayınız : Chip Tuning sonrası siyah duman
Arkadşlar bende E90 3.20d 163hp ben buna yazılım attırdım ve 194 hp gibi rakm oldu ama araba ilk 30dk sonra gaz yemiyo ve egzostdan aşırı dercede siyah duman atıyo bunu kurum ve enjeksiyon temeizliği ile giderebilirmiyiz? Teşşekür ederim.
turboadmin
09-12-2009, 06:05 PM
İyi Günler,
Konunuzu 3 serisi forumuna taşıdım. Hangi firmada chip tuning yaptırdınız? Hava filtrenizi kontrol ettiniz mi? Birde egzosunu kontrol ederseniz sorunu daha rahat kontrol edebilirsiniz.
maximus
28-12-2009, 04:52 PM
ben de bunu duydum çok duman çıkarıyormuş araçlar chipten sonra, bu yüzden büyük endişelerim vardı yaptıramadım.
uzman
14-03-2010, 05:39 PM
araçların beygir gücünü artırmak için atılan programlar veya takılan cihazların yaptığı görev sadece yakıtı 2kat artırarak performans sağlamak buda aşırı siyah dumana sebep olur.
cemal arslan
03-04-2010, 08:05 AM
konu biraz eski ancak bilginiz olması amacıyla yazmak istiyorum
bu araçlarda fap filtresi vardır...
yakıt ayarı biraz fazla kaçmış olabilir bu yüzden fap filtresi tıkanmış olabilir
eğer çok tıkanma varsa filtre değişmesi gerekebilir
yazılım yükleyen yerle görüşün değerleri yeniden ayarlasınlar
diğer bir ihtimal enjektörler kurumludur , yakıt temiz değildir bunlarda olabilir
carbon clean yaptırın yakıt aldığınız yeri değiştirin ve sabit yerden alın...
duyduklarınıza kısmen katılmıyorum düzgün yapılan bir işlemde asla sorun olmaz
selamlar, aracıma chip tuning (superchips) yaptirmayı düsünüyorum. superchips aptıran var mıdır? 177hp nin 221 e ciktigi ve torkun da 444 Nm oldugu dogru mu ? yardimci olursaniz sevinirim...
meite
10-09-2010, 03:42 PM
Yakıtın arttığı konusuna katılmıyorum uygulamayı yapan firma bu sorunu giderir diye düşünüyorum ve chip tuning uygulamasını yetkili servislerde yapıo artık performance kit adı altında sağlıklı bence