PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 730d Hakkında !

GRN
17-09-2009, 11:10 PM
Arkadaşlar 730d nasıldır motoru sağlam mıdır ? Kronik sorunları varmıdır ? Uzun ömürlümüdür ? Bu aracı kullanmış yada tecrube etmiş olanlar varsa aranızda izlenim ve yorumlarınızı almak istiyorum, araç son kasadan 1 evvel ki kasa babama düşünüyoruz şuanlık yeni kasada çıktığı için fiyatlarıda uygun şimdiden teşekkür ederim...

emr
18-10-2009, 07:50 PM
3.0 diesel 218 hp olan motordan bahsediyoruz.Aynı motor X5'lerin üstünde de var.Bizim araba 2004 model 115.000'de.Şu ana kadar pek bir sorun yaşatmadı.Tabiki bakımlı olması çok önemli.Biz bir bayandan almıştık.Sanırım 70 küsür km'deydi.O zamana kadar tüm bakımları borusanda yapılmıştı.Sadece 100.000'de enjektörlerini değiştirdik,manifold ve kurum temizliği yapıldı,diskleri değişti.Diğer normal bakımları(filtre,yağ vs.) yapıldı.4.000 euro civarı tutmuştu.Özel bir bmw servisinde yaptırdık.

Bununla beraber nisan ayında 2005 model bir x5 satmıştık.Araç 170.000'deydi.Onunda motorunda herhangi bir problemi yoktu.Sadece turbo sesi normale oranla daha fazlaydı.Birde kalkışta biraz geç toparlıyordu.Yakıt nedeniyle enjektörleri pisleniyor.Dolayısıyla kurum temizliğinin aksatılmaması ve kaliteli yakıt alınması şart.

Ağırlık olarak X5'ten ağır mı hafif mi bilemiyorum.Ancak aracın hızlanması,yüksek hızlardaki performansı gayet tatmin edici.Aniden gaza asıldığında gücü hissedebiliyorsun.2.0 diesel motor ile alakası yok.

Sonuç olarak bakımlı temiz bir 7.30 d almanı tavsiye ederim.Sizi üzmeyeceğinden eminim.:)

Bu arada Turbofsi.net'teki GRN ile aynı kişisiniz sanırım:) Yoksa yanılıyor muyum?

GRN
19-10-2009, 04:35 PM
Evet kardeşim turbofsidaki GRN benim :) Tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim şuan en fazla 40 yada 50 bin km de ki 730d lere bakıyoruz zaten ama istediğimiz gibi bir araç buladık baklım hayırlısı ...

turboadmin
23-10-2009, 05:26 PM
GRN, abi bi ara bi avatar ekle ya :) 730d arayışı nasıl gidiyor?

GRN
23-10-2009, 10:34 PM
GRN, abi bi ara bi avatar ekle ya :) 730d arayışı nasıl gidiyor?

Valla profesyonel makina sende musait olursan gel çek fotoları söz koyacam :)