Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo hakkında
smuggler
20-08-2009, 08:09 AM
arkadaslar turbo hakkında merak ettiğim bir konu var:
[Arabayı kullandıktan sonra, garaja çektikten sonra kontağı hemen kapatmalı mıyım yoksa, belli bir sure arabanın çalışmasına devam edip sonra mı kapatmalıyım. Kimileri arabayı en az 20 - 30 saniye çalıştırmalısın diyor, bu gerekli mi gerçekten? Doğruysa doğru süre kaç saniyedir? Eğer gerekliyse mantığı nedir? Ne önerirsiniz?
bmwrider330
21-08-2009, 10:31 AM
ben şu şekilde anlatayım turbo mantığı bilindiği üzere basınçlı hava ile çalışmaktadır egzosdan aldıklarını gene motora iletmesi buralar pek önemli değil
mesela 15-20 km seri şekilde araba kullandın veya 35-40 k m normal gittin turbo arabanı sürekli besler tabiki bu durum senin gaza basmanlada çok alakalı ve sen durduğunda ve kontağı kapatacağında da halen turbonun içerisinde orada burada basınçlı hava bulunur buda motor aksamına zarar verebilir benim tavsiye aracına bir turbo tımer taktırman sen arabandan in git kapınıda kitle araban senin istediğin sürece çalışır mesela 30-40 saniye sonra motor kendi kendine stop eder kısacası 30-40 saniye boşta çalıştırdıktan sonra kapatmak iyidir hatta kia sorentoların içerisinde seyirden sonra motoru durdurmak için 40 saniye boşta çalıştırın yazıyor ingilizce olarak....
mavibeyaz
23-08-2009, 01:47 PM
Çok önemsenecek birşey değil. Tamamen önlem. Ben zaten eve gelirken yavaş yavaş geliyorum. 200 'le gelip aracı kapatmıyorum. En az 5 km düşük hızda geldiğim için, beklemeden kapatıyorum.
Ben çok devirli kullandığım zaman 30 saniye kadar açık bırakıyorum ama bana serviste gerek olmadığını zaten arabayı D den P ye alana kadar yeterli zamanın geçtiğini söylediler genede ben bekliyorum kapatmadan evvel.
bmwrider330
24-08-2009, 07:57 AM
arkadaşların yazdıkları çok mantıklı ben anlatırken biraz fazla ayrıntı yaptım galiba ama hepimizin yazdıkları doğru sonuç olarak