PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim Minim :)

FallenPaladin
26-07-2009, 01:32 PM
Selamlar,

Yeni bir Mini Copper S sahibi olarak bende araniza katilmis bulunuyorum, herkese selamlar....

Gelmiskende ilk sorumu sorayim :)
215/35/18" jant lastik serisi var aracta, ayni janta 45 yanak kaldirir mi arac onu sorayim, her cukurda icim gidiyo, birde stepne olayi yok, cozum olarak ne yapmak gerekiyor.
Son olarak ta kisa farlarindan memnun degilim, xenon taktirmak konusunda neler dusunuyorsunuz, ve yaklasik bir fiyat tecrubesi olan var midir?

Tesekkurler...

mavibeyaz
27-07-2009, 09:54 AM
Sitemize hoşgeldiniz. Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Normalde 18'' jantlarla 225/40/18 kullanılır. İyi de bir lastik alırsanız, konfor ve rahatlık konusunda başınız ağrımaz. 45 yanağa geçerseniz, odometrede sapma olabilir. 190 'la gidiyorum sanırken 185 ile gidersiniz.

Benim aracım üzerinde xenon ile geldi, o yüzden araştırmadım ama genelde xenon kitleri piyasada 200-300 ytl arası.

FallenPaladin
27-07-2009, 05:13 PM
Selamlar,

Oncelikle tesekkurler cevabiniz icin, benim jantlar 215 taban ve cok begeniyorum sekillerini o yuzden degistirmeyi dusunmuyorum ama 225 taban cok degistirir derseniz dusunebilirim, nasil farklari vardir?

40 yanak bu jantlarla da kullanilabilir bu durumda diil mi? benim araci alirken eski sahibi orjinal jantlarini da verdi ama onlar 16", lastikleri olmadigindan bilmiyorum, bu durumda standart 17" e 45 yanak seklinde ise = 47,68 cm cap, benimkilerde 18" 35 yanak 49,22 cm cp, 4 yanak yaparsam 49,72cm cap olacak sorun cikartir mi sizce?
birde lastik buyuyunce daha mi yavas gidilir gostergenin gosterdiginden yoksa daha mi hizli, mantiken daha hizli olmasi gerekiyor gibi :)
Simdiden yorumlariniz icin tesekkurler...

turboadmin
28-07-2009, 01:30 PM
Dogru soylemissiniz, fakat cap buyudukce arac gosterdigiden daha hizli gider. Cap hesaplamalari yaparken lastigin genisligide onemli. Bude aracinizin kapi esiginde tavsiye edilen ve izin verilen boyutlar yaziyor olmasi lazim, kontrol ettinizmi?

ALTuu
28-07-2009, 11:00 PM
bence lastik ebatlarınız gayet iyi bende 35 yanak kullanıyorum gayet gusel hos gidiyorm.. yannız arabayı yere basarsanız cokd aha sık duracagından eminim.. kazasız belasız kullanın.. plakada ayrıca gusel:D

xenon a gelince mini nin orjinal xenon farlarını taktırmanız cok zor cunku direk farları sok xenonluları tak mantıgıyla olmuyor.. onun yerine ampulleri degistirerek xenon islemini tamamlamanız en mantıklısı ve makulu olur

hüseyin
27-10-2009, 01:39 PM
Arkadaşlar jant ve lastik hesaplamaları için aşağıda verdiğim linki kullanabilirsiniz. Açılan sayfada "stock tire" kısmına mevcut lastik ve jant ölçülerini "new tire" kısmında da almayı düşündüğünüz ebatları seçerek sonucu aşağıdaki lastik çiziminden görsel olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca çizimin altında Km saatinin ne kadar yanılacağını yazan bir metin var, tabi ingilizce...
http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html

X1 2.3
13-01-2010, 09:09 PM
Way Altuğ ne haber :-)) mınıyı bıraktık X1 e gectık Yollarda grsuruz :-)

bence lastik ebatlarınız gayet iyi bende 35 yanak kullanıyorum gayet gusel hos gidiyorm.. yannız arabayı yere basarsanız cokd aha sık duracagından eminim.. kazasız belasız kullanın.. plakada ayrıca gusel:D

xenon a gelince mini nin orjinal xenon farlarını taktırmanız cok zor cunku direk farları sok xenonluları tak mantıgıyla olmuyor.. onun yerine ampulleri degistirerek xenon islemini tamamlamanız en mantıklısı ve makulu olur

bmwindividual
04-06-2010, 05:07 PM
Aracınız hayırlı olsun, rengi çok güzelmiş.

GL999
05-06-2010, 08:04 AM
cooper s lerin yakıt ortalaması nedir arkadaşlar?fabrika verisne güvenmediim için kulanan veya bilen cevaplarsa sevinirim...r53 ve r56 ?

bmwfanatic
05-06-2010, 11:32 AM
Bildiğim kadarıyla R56 daha az yakıyor R53 'den.

runny
30-07-2010, 08:48 AM
Bu forumdaki ilk mesajım olduğundan öncelikle "Herkese merhaba" diyerek mesajıma başlamak isterim.

2009 R56 Cooper S aracım var. Yakıt tüketimi sabah işe gelirken kontrol ettiğimde 8.1l/100km idi (Acıbadem-Hadımköy arası, hafif trafik ve otoyol).
Şehiriçinde düşük hızlarda daha devirli, tam gaz hızlanmalı ve zorlayarak kullandığımda 8.7-8.8l/100km civarlarına tırmandığını da gözlemledim.

Şehirlerarası yollarda (örn. İstanbul - İzmir) 110 km/h'yi geçmeyecek şekilde kullandığımda 6.0l/100 km, şehirlerarası 140km/h ortalama hızla kullandığım otoyol sürüşlerinde ise tüketimin 6.5l/100km'lere tırmandığını gözlemledim.

turboadmin
05-01-2011, 11:28 AM
Sitemize hoş geldiniz. Öncelikle albüm açmayı unutmayın :)
.
Yakıt değerlerine gelirsek, değerler normal gözüküyor

mavibeyaz
14-01-2011, 08:07 AM
Bende CooperS kullanıyorum, yakıt değerlerim aynı seviyede