Orijinalini görmek için tıklayınız : BMWTurkiye.net tanıtımı
bmwfanatic
15-10-2008, 09:43 AM
Sitenin tanıtımı için kartlar veya stickerlar basılabilir. Şu an bildiğim kadarıyla 2-3 adet bmw sitesi var, fakat hiçbirinin büyük bir kitlesi yok. Facebook'taki grubun yanında başka yerlerede reklam verilebilir. Daha sonra bastırılan kartları servislere verebiliriz, böylece kendi müşterilerine verebilirler. Ne dersiniz?
turboadmin
21-10-2008, 07:03 PM
İkinizede hak veriyorum aslında. Bu forumun kaliteli ve BMW odaklı olacağının garantisini verebilirim, fakat büyümek zaman alıyor ve bmwfanatic 'in bazı fikirleri büyümemizi hızlandırabilir.
bmwfanatic
12-11-2008, 01:26 PM
Yurtdışındaki sitelerin profesyonelliğine ve kişi sayısına bakıldığında az geliyor. Sanırım bmwteam 'den bahsediyorsunuz? Bence otomobil forumu havasında bir yer değil. BMW ana forumunda 1.160 tane konu var. Sohbet kısmına geçiyorsunuz 1.987 konu var. Tabi bu sayı Aşk & Hikaye, Sevgili Günlük gibi alt forumları kapsamıyor. Sitede bir tane BMW ile haber bulamıyorsunuz.
Mesala bugün için istatistiklere bakıyorum, bugün sadece 130 üye ziyaret etmiş BMWTeam 'i, 1600 üyesi bulunan TurboFSI.net (Audi Club Türkiye) 'i 155 üye ziyaret etmiş. Bana sorarsanız, bunun nedeni sitenin üyeleri tutacak, üyelerin devamlılığını sağlayacak bir ortam yaratmamış olması.
Söylediğim gibi, eğer profesyonel bir BMW forumu olacaksa; gerek içerik, gerek tasarım gerekse üye profili açısından yurtdışındaki siteler baz alınmalı:
bimmerpost.com
bimmerpages.com
e46fanatics.com
m3forum.com
///M Nazmi
15-11-2008, 08:28 PM
Biraz Daha Zaman Geçsin Bakalım Daha Çok Erken,Herşey için
mavibeyaz
16-11-2008, 02:05 PM
Bütün forumların aynı çatı altında toplanmasına katılıyorum, fakat bu forum bmwturkiye.net olacakmı, onu zaman gösterecek.
turboadmin
17-11-2008, 04:37 PM
Yönetim olarak kart üretimine karar verdik. İlk etap 1000 adet üreticez ve gördüğümüz BMW ve MINI otomobillere yerleştireceğiz. Yardım etmek isteyen üyelere de hazır olunca gönderebiliriz.
RDSportM3
18-11-2008, 08:34 AM
Sitenizi diğer forumlardan buldum. Bende aradığını diğerlerinde bulamayanlardanım. İnşallah söylediğiniz gibi ilerler herşey. Sitenin iyi oluşturulmuş düzeni bunu gösteriyor.
skidmarks
18-11-2008, 10:46 AM
Yurtdışındaki sitelerin profesyonelliğine ve kişi sayısına bakıldığında az geliyor. Sanırım bmwteam 'den bahsediyorsunuz? Bence otomobil forumu havasında bir yer değil. BMW ana forumunda 1.160 tane konu var. Sohbet kısmına geçiyorsunuz 1.987 konu var. Tabi bu sayı Aşk & Hikaye, Sevgili Günlük gibi alt forumları kapsamıyor. Sitede bir tane BMW ile haber bulamıyorsunuz.
Mesala bugün için istatistiklere bakıyorum, bugün sadece 130 üye ziyaret etmiş BMWTeam 'i, 1600 üyesi bulunan TurboFSI.net (Audi Club Türkiye) 'i 155 üye ziyaret etmiş. Bana sorarsanız, bunun nedeni sitenin üyeleri tutacak, üyelerin devamlılığını sağlayacak bir ortam yaratmamış olması.
Söylediğim gibi, eğer profesyonel bir BMW forumu olacaksa; gerek içerik, gerek tasarım gerekse üye profili açısından yurtdışındaki siteler baz alınmalı:
bimmerpost.com
bimmerpages.com
e46fanatics.com
m3forum.com
İyi de bu doyumla ilgili birşey değil mi? Saydığınız forumlardaki teknik kapasite ve ilgi ülkemizde var mı? Sizin istediğiniz örnek sitelerdeki ortamı yakalamak sizce size mi bağlı? Benim kaç tane tanıdığım var Bmw nin bazı modellerini yalamış yutmuş ama adamın internetten haberi yok :). "Çenemiz çalışacağına iş konuşalım" mantığı güzel de bu biraz bahane gibi geldi bana.Yeni bir site açmak isterseniz açarsınız, bize de hayırlı olsun demek düşer;)
bmwfanatic
18-11-2008, 02:00 PM
Site benim değil yada site sahibiyle bir ilişiğim yok yanlış anlaşılma olmasın. Sadece yeni bir oluşum görmek istiyorum. Yurtdışı forumlarını gördükçe imreniyorum.
Eski bir forumda bunu oluşturmak imkansız. Ancak sohbetin ikinci planda olduğu yeni bir forum bence sorunu çözebilir.
TurboFSI.net 'e bakarsanız, yetkili servisten teknisyenler, satış danışmanları üye. Tek konu var, o da AUDI. sohbet kısmı ikinci planda. Audi sahiplerini bunu yakalamış, biz neden yakalayamayalım?
skidmarks
19-11-2008, 10:53 PM
Bahsettiğiniz profösyönel yaklaşımı diğer sitelerde ciddiyetten uzak yazışmalar yaparak mı yakalayacaksınız? Veya başka sitenin üyelerine özel mesajlar mı yollanıyor sizin düzeyli forum anlayışınızda. ciddiyet ve profösyönellik halen göremedim ben vaatleriniz dışında. onlar da başka bir konuda profösyönellik olmasın (borusan, doğuş, kart, falan feşmekan;))
Neyse iyi olan, doğru olan kazanır zaten. 2009 un 6. ayında çıkar bu işin kokusu.
CİHAN
19-11-2008, 10:59 PM
ÜYE ÖNSEZİM (7 OCAK 2008)
Ülkemizde sayısı 10'u bulan birçok BMW Kulüp,site ve forumlar bulunmaktadır.Bu platformların ortak amacı BMW yi,BMW sevgisini yaşayıp,bilgilerini paylaşıp,dostluk ortamında en güzel bir şekilde paylaşım sergileyip BMW ruhunu en üst düzeyde yaşamaktır,diyebiliriz.
Üyesi bulunduğum BMW-Türkiye Kulübü, Kulüp diyorum çünkü burayı elektronik ortam olarak görürsek kaybederiz.Kulüp tarzında,Baki,geleceği hedefleyen,hedefleri büyük,BMW ye yakışır şekilde en üst düzey Kalite sunmaktır.
KALİTE nedir? Kalite Yaşamdır. Kalite Tarzdır. Kalite Stildir. Kalite alışkanlıktır. Kalite 1 numara olmak ve hissettirmektir. Kalite BMW'dir.
Bahsettiğim 10 BMW platformu içinden en başarılı olanı,en kaliteli olanı,insanlara en sıcak yaklaşanı Halk yani BMW severler omuzlarında,yüreklerinde taşır.Peki ne yapmalıyız?
Çok basit. 4 anahtar var: Ne mi? Söyleyeyim:
1.KALİTE
2.DİSİPLİN
3.AZİM
4.POZİTİF DÜŞÜNMEK.
Bu anahtar sadece Türkiye'nin en kaliteli BMW kulübünü oluşturmak için değil aynı zamanda Hayatta İş,Aşk,yaşama dair herşeyde başarılı olmak için uygulanan 4 anahtardır.
Biz niye buradayız?
BMW'yi seviyoruz.BMW sürüyoruz.BMW aşığıyız.BMW Severiz. BMW'yi sevenleride Severiz.
4 anahtar nasıl uygulanır. 4'ünüde hayata geçirerek. Varmısınız? Ben varım. Niye varım? Çünkü BMW-Türkiye Kulübü üyesiyim.Niye Üyeyim? BMW yi ve Kulüp ortamını seviyorum.
Ben varım,Siz varmısınız? Yönetimdeki arkadaşlar varmı?Üye arkadaşlarım hazırmı? HAZIRIZ,HAZIR OLMAK ZORUNDAYIZ!
4 Anahtarın kullanımı için gereken hususlar ektedir.
1.Forumun Invision Power Board'a çevrilmesi. Nedeni ise IPB nin daha çok özellik,fonksiyon,kolay arayüzü,verimli sistem çalışmalarını desteklemesi,saldırılara karşı güçlü olması,üyelerin daha çok rahat ve neşeli vakit geçirmesi için tasarlanan bir forum Platformu veya markası diyebiliriz.Bunu neredenmi gördüm? Ford Club Tr de.Orada gördüm IPB yi çok beğendim!Onlarda Ipb kullanıyorlar ve sistemli çalışıyorlar.
2.BMW-Türkiye karargahı,merkezi Forum. Yani Kale.Kale'yi içten dışa muntazam şekilde hazırlayacağız.
a) İçten hazırlama: Forumdaki yazılan mesajlarda,resimlerde,konularda,kullanılan Üslup,Tavır ve hareketlerin kontrol altına alınıp, seviyeli bir forum ortamı oluşturulması.Üyeler için bütürn fonksiyon ve kullanabilirlik özellikler arttırılması.Ipb forumda bu kendi kendine oluşacaktır.
b) Dıştan hazırlama: BMW-Türkiye'nin Ülkemiz başta olmak üzere dış ülkelere tanıtılması,Organizasyon ve buluşmaların her ay periyodik olarak devam edilmesi,Kulüp için sticker,T-Shirt,yelek vb. unsurlar üretilmesi ve dağıtılması.Radyo ve Tv yayınları,Fuar katılımları, topluma açılma,halka açılma,sesimizi duyurma.
3. Kalite,Kalite,Kalite.
Kalite herşeydir.Kaliteyi başaracağız.Her yönden.Forumda klavyedeki parmağamızdan,Buluşmada birbirimize bakan gözlerimizden itibaren herşey en üst düzeyde kaliteli,Disiplinli,Azimli BMW'ye yakışır bir BMW-Türkiye olacağız.
Bu hususları yerine getirirsek,şüphe yokturki Türkiye'nin en kaliteli ve en büyük BMW Kulübü oluruz.Yapılacak işlemler belli,sonuç belli. Başarı isteyen,Başarmak isteyen 4 anahtarı uygular Başarıya ulaşır.
Ne X holding, Ne XX Holding ne diğerleri hiçbiri doğar doğmaz Trilyoner olmamıştır. Biri mahmutpaşa da çırak ,diğeri Sirkeci de hamaldı. Dünya'nın en zengin iş adamı Bill Gates de yazdığı Windows ile Dünya'yı yöneticeği aklına gelmemmişti,ama Kalitesi ile yükseldi ,başardı.
Bu ve sayısız örnekler,Kalite,Kalite,Kalite.
Belirttiğim hususlar ile birçoğunuza Işık olabildeysem ne mutlu bana,umarım hayata bakış açınızı birazda olsa genişletebilmişimdir.
Cihan KARTAL.
7 Ocak 2008
Umarım bir Artniyet yoktur,Umarım!
Cihancım yazını okudum üşenmeyip ayrıntılı olarak güzel şeyler yazmışsın ve bende altına imzamı atarım..
benim genel düşüncem forumdaki kemikleşmiş sohbet we tartışma ortamları zamanla oturacaktır,gerektiginde dertleşerek ve yardımlaşarak bilg. açtıgımızda ilk girecegimiz we takip edecegimiz site olacagına eminin ama bu sürecin hızlanması we saglıklı büyümesinde en önemli rol önce adminlere daha sonrada bu büyümekte olan bebegin ilk kullanıcısı olan bizlere düşmektedir..
gerçek hayatta bmw kullanarak yaşadıgımız ayrıcalıgı sitemizde yaptıgımız sewiyeli dürüstlük tabanlı paylaşımlarımızlada sanal ortamdada yaşamalıyız..buluşmalar,yemekler düzenlememiz bunu perçinliyecektir.
site sahibiymiş gibi konuştum ama bilerek bu uslubu kullandım çünkü yukarıda bahsettigim yaklaşım tarzına uydugunu düşündügüm içindir..
hepinizinde çok iyi bildigi gibi sahip oldugunuz otomobil sizi tanımayanlar için wereceginiz ilk izlenimlerden biridir we bmw kullandıgımız için ayrıcalıklı bi kitleye mensup oldugumuzu düşünüyorum.hem watanımız hemde awrupa we dünya üzerindeki bmw ile alakalı haberleri gelişmeleri kolayca takip edebilecegimiz paylaşabilecegimiz eglenbilecegimiz birplatform oluşmaya başlıor bu siteyle destek olmak lazım ...
bilmiyorum daha önce msjlarmı silindi fakat bmwfanatic yannış bir şey yazmamış skidmark adlı kullanıcının neden bu işin kokusu cıkar gibilerinden giydirdiğini anlamadım. bencede forum bmw odaklı olmalı turbofsi daki ortam çok güsel.eğlence kısmıda war fakat audi konusunun önüne hiç bir zaman geçmiyor
JackalFace
10-09-2009, 01:22 PM
TurboFSI sitesi ile bu sitenin yapımcıları arasında bi bağlantı varmı ? Aynı kişiler mi ? Çünkü orayada baktım tüm grafik ve bölümler aynı şekilde tasarlanmış, adminler bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim..
Site benim değil yada site sahibiyle bir ilişiğim yok yanlış anlaşılma olmasın. Sadece yeni bir oluşum görmek istiyorum. Yurtdışı forumlarını gördükçe imreniyorum.
Eski bir forumda bunu oluşturmak imkansız. Ancak sohbetin ikinci planda olduğu yeni bir forum bence sorunu çözebilir.
TurboFSI.net 'e bakarsanız, yetkili servisten teknisyenler, satış danışmanları üye. Tek konu var, o da AUDI. sohbet kısmı ikinci planda. Audi sahiplerini bunu yakalamış, biz neden yakalayamayalım?
turboadmin
10-09-2009, 03:14 PM
Evet, TurboFSI.net birnevi kardeş sitemizdir :)
estoy34
05-12-2009, 08:15 AM
s.a benim önerim siteye bi kaç firmadan sponsor almanız n e bilim jant lastik firması olur aksesuar falan bi katkısı olur heralde bü tür firmalarada forum sitesi ile ilgili kart verirseniz ordan dağıtımı daha kolay olur