PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımda yaşadığım sorun

horde
15-05-2009, 01:39 AM
Arkadaşlar merhaba 3 gün önce DSC yi tamamen kapatıp arkadaşa yanlamasını göstermek amacıyla olduğum yerde dönmeye başladım. 5 sn sonra bir anda araba stop etti ve kendini kilitledi.

Aracı tekrardan çalıştırdığımda direksiyon çok sertti sanki hidrolik sistem devreye girmiyordu. Bu şekilde 3 - 4 kez kapatıp çalıştırdım ve tekrardan aynı sorun devam etti. Daha sonra zorlukla direksiyonu cevirdim ve birden hidrolik sistem devreye girdi yanlız direksiyon döndürürken ses yapmaya başladı ve aracın birden yağ uyarısı devreye girdi.

Servise götürdüğümde servis zamanının geldiğini söylediler balatalar ve yağı değiştirdiler tüm uyarılar gitti ama aracımın direksiyonundan hala ses geliyor bunu çözemediler.

Aranızda böyle bir problem yaşamış olan var mı acaba?

mavibeyaz
15-05-2009, 01:54 PM
Direksiyon dönerken tık tık tık diye ses geliyorsa, sana tavsiyem direksiyonu yerinden çıkarttırıp boşluğu varmı diye kontrol ettirmen.

Araç giderken birden kitlendiyse sorun çıkartabilir tabiki. Tahminen bütün problem yağ seviyesi azaldığı için olmuş olabilir.

horde
16-05-2009, 09:12 AM
Direksiyon dönerken tık tık tık diye ses geliyorsa, sana tavsiyem direksiyonu yerinden çıkarttırıp boşluğu varmı diye kontrol ettirmen.

Araç giderken birden kitlendiyse sorun çıkartabilir tabiki. Tahminen bütün problem yağ seviyesi azaldığı için olmuş olabilir.

Tık tık gelmiyor sanki kayış sesi gibi geliyor döndürürken. Bir süre sonra kayboluyor ama.

MZ3
19-05-2009, 07:39 PM
horde bu benim vanos muhabbetine benzedi:d umarım ciddi bi sorun yktur arabanda..bencede yağ sewiyesi ile alakalı bi problem gibi

Mert Oto Elektronik
20-02-2011, 11:16 PM
aracınızda servotronık mı? yoksa aktıf dıreksıyon mu var? ıyı forumlar