Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemiye E36 tavsiyeleri?
Selamlar,
Diğer son model BMW başlıklarını görünce sormasam mı diye tereddüt ettim ama bakalım :)
Ehliyeti almak üzereyim. ~13 milyar bütçem var bu yüzden büyük ihtimalle 3 serisi, ~95 model sedan E36 kasa BMW alacağım. Öncelikle amacım gösteri/hava/apachelik yapmak değil ve kesinlikle hız/drift vs yapmayacağım. Sorularım;
1) Belirttiğim model araba yolda bırakır mı? Malum neredeyse 15 yıllık ve 60.000KM den fazla olacağı kesin.
2) Yıllık bakım vs masrafı ne kadar olur?
3) Kullanacağım ilk araba olacak, başka önereceğiniz ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler ;)
BaRRiCaDe07
14-05-2009, 12:21 AM
Hoş geldin kardeşim :)
baya araştırdm, 13.000 TL yi 15.000 yaparsan çok gzl araçlar mevcut...
-Renk
-Km
-Aksesuar
-Model
-Motor
-Dizayn
hepsi için en iyisi bu kardeş,, (araç Coupe'dir) sedan yazmıştında...
BMW > 3 Serisi > 3.20i > 20000 km de 1995 model 320 ia coupe #13869756 - Sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/20000_km_de_1995_model_320_ia_coupe-73WQQaXQQ13869756WQQpXQQdisplayitem)
+ Buda senin tercihin olan Sedan modeli;
-Ama ekstralar konusunda diğeri daha iyi ve tekrardan söylüyorum Bu 4 kapı diğeri daha şık bence,tercih senin :)
BMW > 3 Serisi > 3.18i > çok acele biniciye temiz siyah inci #13602153 - Sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/cok_acele_biniciye_temiz_siyah_inci-02WQQaXQQ13602153WQQpXQQdisplayitem)
bu arada siyah sevdiğim için siyah örnek gösterdm paso kusura bakma,, kolay gelsn :) :)
O kmler bana çok yalanmış gibi geldi :) Buarada modeli daha yuksek bişe alırdım ben 15 senelik bmw paso sorun çıkarır...
BaRRiCaDe07
14-05-2009, 07:46 AM
arayıp sormak lazım anlamak için :)
+ bmw istiyor herhalde arkadaş,13 - 15 e en iyi e36 alabilir.Bence az daha biriktir e46 al kardeş, GRN haklı ;)
Hoşbulduk :) Cevaplar için teşekkürler.
Coupe tam benlik gibi gözüküyor. 20.000KM ve 15 milyar mantıksız gibi geldi gerçi. Şimdi bu araba sorun çıkarır mı? Ortalama bakım ve masrafları ne kadar olur ve yolda bırakır mı?
BaRRiCaDe07
14-05-2009, 10:54 AM
Hoşbulduk :) Cevaplar için teşekkürler.
Coupe tam benlik gibi gözüküyor. 20.000KM ve 15 milyar mantıksız gibi geldi gerçi. Şimdi bu araba sorun çıkarır mı? Ortalama bakım ve masrafları ne kadar olur ve yolda bırakır mı?
km olayını arayıp sorman lazım, doğru mu yanlış mı diye + içinin rahat etmesini istiyorsan ekspertiz yaptır bence ve BMW bakımları düzgün yapılırsa sorun çıkartmaz, yani araç 20.000Km de zaten yıllık bakımı dışında pek birşey gerektirmemiştr sahibine... Demek istediğim önemli bakımlarını sen yapıcaksn süre süre,50.000 ve 100.000 gibi,,, birde araç otomatik vites gördüğün gibi.. senin tercihin ne onuda açıklarsan daha çok yardmcı olurz :)
turboadmin
14-05-2009, 02:45 PM
km olayını arayıp sorman lazım, doğru mu yanlış mı diye + içinin rahat etmesini istiyorsan ekspertiz yaptır bence ve BMW bakımları düzgün yapılırsa sorun çıkartmaz, yani araç 20.000Km de zaten yıllık bakımı dışında pek birşey gerektirmemiştr sahibine... Demek istediğim önemli bakımlarını sen yapıcaksn süre süre,50.000 ve 100.000 gibi,,, birde araç otomatik vites gördüğün gibi.. senin tercihin ne onuda açıklarsan daha çok yardmcı olurz :)
Eski araçlarda sıfırlandığını anlamak çok zor gerçekten ya. İnşallah temiz bir araç bulursun arda
100 bin km ve üzeri 15 senelik bmw ler ciddi sorun çıkarır aracı aldığın fiyattan fazla servis fiyatı verirsin zaten bmw nin ömrü 100 binde biter ama illa e36 olacaksa km si olabildiğince düşük olsun fakat 95 model için 20 bin gibi kmler yalan bence hayatta o kadar az olamaz...
BaRRiCaDe07
15-05-2009, 09:58 PM
100 bin km ve üzeri 15 senelik bmw ler ciddi sorun çıkarır aracı aldığın fiyattan fazla servis fiyatı verirsin zaten bmw nin ömrü 100 binde biter ama illa e36 olacaksa km si olabildiğince düşük olsun fakat 95 model için 20 bin gibi kmler yalan bence hayatta o kadar az olamaz...
100 bin de BMW'nin ömrü biter demişsin, japon araçlarla karıştırdn herhalde GRN :) :) yanlş anlama,bzde ki BMW'ler en aşağı 10 sene kullanılr ve Km olarakta 200 leri görür (işten dolayı),,, bana mısın demiyor araç,ve şuda var eski araçlar daha sağlam yeni nesil elektronik donanımlı BMW lere göre,arkadaşnki de mağlum 2000 model altı olduğundan sorun olmaz bence,,tabi iyi bakıldysa...
guardiola
24-05-2009, 09:53 AM
ben de merak ediyorum..bmw'nin ömrü 100 bin'de biter demek ne kadar doğru??
eee ozaman peugeot, citroen, ford vs. 50 binde bitmesi lazım..
yanlış anlamayın ama bu şekilde asılsız söylemlerle de arkadaşın hevesini kaçırmasanız daha şık olur..:cool:
bmwindividual
24-05-2009, 01:51 PM
Sonuçta 2 senelik aracın 100k olması var, 9-10 yaşındaki aracın 100k olması var. Bu yüzden Barricade arkadaşımızın doğru söylediğine inanıyorum.
Öncelikle foruma hoşgeldin arda.
Bu modellerde hırpalanmamış orjinal araba bulman zor.Sana tavsiyem sıralı sistem bile olsa LPG'li araçları tercih etme.Cidden motora zarar veriyor.Çekişte inanılmaz farkediyor.
Alırken motoruna,şanzımanına iyi baktır.Geçen yıl bir tanıdığa 1994 3.20 coupe sattık.(1999-2001 yıllarında babamın aracıydı.).İnanılmaz orjinal bir araçtı.Yeni sahibi sadece ön takımla işe girdi.(rot,amortisör,rot kolları vs).Sonra baskı balata iyi değil dedi.Onları değiştirdi.Sonra bir de motora girdi.Üst kapak,contalar,gömlekler,pistonlar vs derken 7.000tl motor masraf yaptı.Yani demek istediğim görünüm olarak iyi olan bir araba motor masrafı çıkartabiliyor.O yüzden kaporta boya seni hiç aldatmasın.
Sahibinden.com'daki araç sahiplerinin çoğu motoru yenilemiştir.Hoşuna giden araçların sahipleriyle görüş.Söyle masraf yaptım böyle masraf yaptım diyenlerden varsa bakım kayıtlarını iste.Hatta bakım yapılan servisle görüş.
Tabi bu arada arabada 4 otomatik cam,2 airbag,spor direksiyon,deri koltuk gibi farkları da unutma. Şimdiden kolay gelsin;)
slmlar,
e36 alinacaksa tek tavsiyem 6 silindir olmasi, e36 larin yagi suyu sürekli kontroll edilirse rahat 200binkm veya 300bin km giderler,
e36 genelinde defransiel sorunlari cekiyor - deneme sürüsünde ugultu veya takirti duyarsan süphelen men gerek.
ve yaylarindan problemli oluyorlar kusura bakmayin türkcem pek süper degil teknik konullarini pek iyi anlatimiyorum.
paslanma yerleri bmw nin bagaj kapagi,kapi aralari oralara dikkat edin.
genel olarak 95 sonrasi e36 lara bakmak iyidir yeni sistem motorlar var onlarda yakit olarak eskilerine bakarak daha uygun
Eskiden bmw aliminyum motor kullanıyordu buda bmw nin muadillerine göre daha çevik ve sportif olmasını sağlıyordu fakat motor ömrü çok kısaydı bmw nin tabii şimdiki teknoloji farklı ama ben eskiler hep bmw nin 100 binden sonra motorundan hayır gelmez dedikleri için öyle dedim yoksa 100k km den sora bmw kullanılmaz diye bişey yok tabii ama 95 model altı 100k km üzeri bmw lerin çok sorun çıkaracağını düşünüyorum. Kimsenin hevesini kırmak amacı gütmüyorum ama 15 senelik hatta daha eski bir araç alınırken dikkat edilmesi lazım sonra astarı yüzünden pahalıya gelmesin mevzu ..
bmwmodik
29-07-2009, 07:41 PM
bwm cikarttigi her modeli bagzi testlerde tutuyor akliniza gele bilecek her sekilde yok hava gayaniklilik akliniza gelebilecek bir cok test motor testlerinden her seferinde yüzde doksan üclük gibi otomotif sektörünün ulasmis oldugu nadir basarilara ulasmistir ama bugün bmw motor perfomasinin yaklasik yüzde yetmisinin sürücü kullanimina baglamakta bildiginiz gibi bmw 1987 beri atmosferik motor kullanmakta bu yüzden kulanicininda gercekten motor ömrü acisindan cok önemi var .
bmw motorunun ömrü 100.000 diyen arkadaşım 12 tane bmw alıp sattım
560.000 olanına
451.000 olanına
300.000 olanına
200. olanına hiç birinde yolda kalmadım kaç bmw kullandın 100.000 de yolda bırakan bakımını yapmazsın o zaman tamam
motoru kucaklarsın
ama 100.000 diyosun bu gün doğana şahine 200.binden aşşa rektefiye olmuyo
bahsettiğin araç bmw
bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin ben 1.200.000 km yi deviren E30 gördüm araç hala yürüyor balıkesir sanayide :)
bu arada yaptığım en fazla masraf 600 tl ye baskı balata değiştim bakımı düzenli yapılmış üfleme olmayan ıslak dumanlı tüm bmwleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
yan makinesi drift kralı yok efendim drag canavarı gibi ciğeri sökülmüş genç işi araba olursa uzak dur zaten mutlaka arıza çıkarır motor ister yatak vurur uzak dur orj olsun kendin yap görsel uzuvlarını...