PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : M motorlar ve vanos problemi!!!

MZ3
05-05-2009, 08:15 AM
Arkadaşlar 98 model mz3 sahibiyim yanlız beni rahatsız eden ve açıkcası kıllandıran bi durum war.

makinayı devirli kullandıktan sonra tekrar otoparka çektikten sonra rölantide vanosun olduğu yerden 1 sn. arayla tekrarlanan bi tık sesi alıyorum ..bunu neden kaynaklandığını bilen veya daha önce böle bi tecrübe yaşamış bi arkadaş warsa yardımcı olursa sewinirim...

horde
05-05-2009, 02:16 PM
Sakın balatalarından geliyor olmasın o tık sesi? Çok normaldir. bkz: katılarda genleşme :)

turboadmin
05-05-2009, 03:01 PM
Evet kesinlikle ısınma-soğuma kaynaklı birşey

MZ3
06-05-2009, 07:11 PM
umarım öledir fakat kaputu açıp bayaa bi yakından dinledim hatta elime bi eldiven alıp motorun üstüne koydum (farkı yerlerine),biraz amatörce bi yöntem ama sonuçta sesin nerden geldiğini tam anlamak için yaptım bunu.(herşey vatan için:) )bakalım göstericez sorcaz soruşturcaz nedir ögrenicez...vanosla alakalı problemlerin ününü çok duydum korkutuyo açıkcası beni...

bmwindividual
13-05-2009, 07:16 PM
Vanosla ilgili problem olsaydı gittikçe kötüye giderdi. Banada horde 'nin söylediği gibi balatalar gibime geliyor.

horde
15-05-2009, 01:35 AM
Zaten vanosla ilgili olsa otoparka çekinde değil her zaman sesi alırdın. Sen arabayı kullandıktan sonra motoru kapattığında o sesi alıyorsun oda balatalardan geliyor.

MZ3
15-05-2009, 07:58 AM
yok hayır motoru kapattıgımda degil..rölantide alıyorum..beni kıllandıran durumda bu aslında

horde
15-05-2009, 10:39 AM
yok hayır motoru kapattıgımda degil..rölantide alıyorum..beni kıllandıran durumda bu aslında
Tamam sonucta araba durduğunda kaliperler artık soğumaya başlıyor frene basmadığın için ve ses çıkarıyor genleşme yüzünden. M serisi kullandığın için normal arabalara göre daha güçlü bir fren sistemin var bu yuzdende kaliperler olduğundan daha fazla ısınıyor. Kısaca çok kolay ısınıp soğumaya başlıyor buda ses yapar. Tedirgin olacak bir durum yok sadece sana tavsiyem arabayı yıkatmaya giderken çok fazla kaliperleri ısındırma yada arabaya yıkatmaya götürdüğünde araba sıcaksa jantların oraya hemen su vurdurma o sırada sıcak olduğu için çatlama bile yapabilir.