PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 3.18is 92 model çalişmama sorunu

turgay_87
05-02-2012, 08:10 PM
oncelikle herkeze merhaba benim 3.18is 92model e36 aracımın bujilerını ve yağ değişimı yapdım sonrasında araba calışdı ama gaz yemıyor ben tabi iyice gaza bastım bıraz calişdı 2 saat kadar tabi gaz yememeye devam edıyor ayagımı gazdan cekdıgım anda stop ediyo ben sabıt bi gazda bekledım ama sonrasinda stop etdı ve birdaha calişmadı sorun nerdır acaba bujilerdenmı acaba dedım eskılerı takdım gene calışmıyo ama bujilerın ateşleme yapdıgı yer buharlaşma olmuş belliki ateşleme zor yapıyo ama daha onceden boyle bi sorun yokdu taki ben yağ ve buji ve yağ fitresini degiştirene kadar ha ben bütün aracımın bakımını kendım yaparım hıç boyle bırşeyle karşılaşmadım yardımlarını bekliyorum tşş...

west
07-02-2012, 09:58 AM
çok sık karşılaşılan bir sorun değil ama anladığım kadarıyla ateşleme sorunu olabilir araçta tekleme varsa gaz verdiğin esnada çekince stp ediyor diyosun (buna bağlı olarak ateşleme bobininde problem olabilir ateşleme kablolarının kontrolunude yap gerekirse dene aküyü kontrol et (ölçü aletiyle buji leride)bana göre ateşleme .... Eğer araç çalışmadada güçlük çekiyorsa benzin pompası olma ihtimali de doğuyor ...onun içinde önce sigortasına daha sonra pompanın sesine bakıcaksın......kolay gelsin....

turgay_87
07-02-2012, 02:04 PM
aslında konu şu şekilde oluyo biz buji kablosunu ilk ters takmışız sonra duzelttık ama calişma hıç normal deyil sanki tek buji ateşleme yapmıyo hepsini tekrar sokdum ve enson buji takdıgım gibi tertemız diyer bujiler ise kararma var son bujide yok galıba tahmınımce bobini yakdık dıye düşünüyorum ama bobin kolay yanan bi parcada deyil acaba bujidenmı dedım tekrar başka bi buji takdim yok aynı ateşlemenın biri yapmıyo buji kablosumu diye duşunuyorum bakalım onuda akşam degiştirecem... normalde kışın en soğuk havasinda ikinci marş demezdi kerata ama bakalım hayırlısı sizinde bi yardımınızla cozecez inşlll... tşşş

turgay_87
08-02-2012, 10:13 AM
olayı cozduk arabanın benzin pompasinın fişi çikmış nasil olduysa neyse herkeze cokk tş

west
10-02-2012, 06:36 AM
:) benzin pompaları kesinlikle başa bela olsun sıkıntı masrafsız ya problem yok (:

turgay_87
23-02-2012, 08:16 PM
benim bilader arka koltugu sokmuşdu oda takılmış sert çekince halılen cıkmış neyse bunuda cozdukk :)