PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle hata var mı??Önerilerinizi bekliyorum!!!

cracker1977
15-12-2011, 01:30 PM
Arkadaşlar herkese selam,

Temmuz 2011 de borusan İstinye'den 2011 model 320D aracımı premium selection dedikleri onaylı kullanılmış araç şeklinde aldım. Geçen hafta aracıma kış lastikleri bakayım derken ön lastiklerin ebatlarının farklı olduğunu gördüm:)) Nasıl mı?...Ön sağ lastik 225/40 18inch, ön sol lastik 255/35 18inch...bu arada arka lastikler 255/35 18 inch. Muhtemelen araçta sol ön lastik benden önceki kullanıcısındayken (bu arada aracın benden önceki kullanıcısı Borusandaki yöneticilerden biri.. )patlamış ve lastik değiştirilmiş ancak yanlış değiştirilmiş. Yani arkada kullanılan ebattaki bir lastikle değiştirilmiş. Telefon açtım Borusan İstinye'ye 3-5 günlük bir oyalama sürecinden sonras yetkili bir arkadaş arayarak bu yanlışlığın nereden kaynaklandığını bulmaya çalıştıklarını falan anlattı. Ben de size kayıtlı bir aracın geçmişini araştırmak çok zaman almasa gerek dedim ancak arşivlere falan döneceklerini söylediler. Şu an bekliyorum ancak beklemekte sinirimi bozuyor :mad:. Lastiklerin hepsinin değiştirilmesini talep ettim.. Sizce başka nasıl bir yol izleyebilirim??? Teşekkürler

turboadmin
15-12-2011, 03:02 PM
Çok haklısınız, bilgisayarda 2dk da kaynağı bulunabilecek birşey. Zaten böyle birşeyi önce düzeltip sonra araştırmaları gerekiyor. Türk firmaları bunu ne zaman öğrenicek merak ediyorum.

Zaten lastiğin böyle verilmesi tehlikelide bir olay.

cracker1977
18-12-2011, 08:24 PM
Komedi devam ediyor; dün (cumartesi) aracı borusan istinyeye götürdüm. Baktılar ettiler evet so ön lastik yannış dediler. İyi dedik değiştirin, lastik baktılar bulamadılar stoklarında.....ben bulayım dedim...maslaktan birol-michelin bayiiden buldum....getirttim....neyse lastikleri değiştireceklerdi ki sol öndeki jantı da yannış takmışlar...inanamadım yaw siz hangi lastik ebadı hangi ebatta janta uyar bilmiyonuz mu yaaaa??? dedim...bu sefer de jant beklicem bakalım :) devamı haftaya :)

turboadmin
19-12-2011, 07:55 PM
Lastiği siz ödemediniz diye tahmin ediyorum?

cracker1977
21-12-2011, 07:28 AM
Hayır önlara ödettim...yalnız 30% yıpranma payı istediler ancak vermedim....şimdi jantın da yanlış takıldığı ortaya çıkınca tepem attı zaten..jantı getrtmelerini bekliyorum

turboadmin
21-12-2011, 02:20 PM
Neyseki bir ücret ödemeniz gerekmemiş. Aslında böyle durumlarda size hediye çeki falan vermeleri gerekiyor.

cracker1977
22-12-2011, 09:54 AM
Öyle ama adamların hatalarını kabul etmeleri bile 2 haftayı buldu. Neyse yarın sabah jantı ve lastikleri yenileme sözü verdiler. Şimdilik olay çözülmüş gibi duruyor. İlginize teşekkür ederim.

Neyseki bir ücret ödemeniz gerekmemiş. Aslında böyle durumlarda size hediye çeki falan vermeleri gerekiyor.

mavibeyaz
22-12-2011, 03:05 PM
Geçmiş olsun, neyseki sorunu kabul etmişler ve düzeltmişler.